Maaf, layout blog saya bermasalah.
Ada sesiapa yang pandai buang linkwithin di blog? Boleh hubungi facebook saya.

Terima kasih

Selasa, 3 Jun 2008

Kebesaran Allah S.W.T

Title: Kebesaran Allah S.W.T

Source: http://virtualfriends.net
Directory: Story
Author: unknown
Posted By: minx47 (minx, yana)
Posted On: Mon, 02 Jun 2008 10:04:31 PM

Description:
Ada seorang lelaki pergi ke kedai gunting rambut utk menggunting rambut dan janggutnya. Apabila barber itu memulakan tugasnya, mereka pun berborak dan bercakap mengenai byk perkara. Tapi bila mereka mula berbicara mengenai Allah, barber itu pun berkata,'' saya tak percaya Allah itu wujud." "kenapa kamu kata begitu?'' tanya si lelaki tadi.

''Cuba kamu keluar di tengah jalan itu dan tunjukkan pada saya bahawa Allah itu wujud. Kalau betul Allah wujud, kenapa ramai sangat orang sakit kat luar tu? Kenapa masih ada kanak2 yg terbiar? Kalau betul Allah wujud, dah tentu tiada kesakitan dan keperitan hidup dalam dunia ni. Sayatak dapat bayangkan Allah yang maha penyayang boleh membenarkan semua ini berlaku''.

Si lelaki itu pun berfikir sejenak. Tapi dia tidak memberi sebarang jawapan kerana tidak mahu memulakan pertengkaran. Selepas barber itu menghabiskan tugasnya, si lelaki tadi pun pergi. Selepas beberapa langkah, si lelaki tadi ternampak seorang lelaki berambut panjang, selekeh, kotor dan janggut tidak terurus. Si lelaki tadi pun berpatah balik dan pergi semula ke kedai gunting rambut tadi dan berkata,'' kamu tahu tak yang sebenarnye barber jugak tidak wujud?''''kenapa kamu kata macam tu? Sedangkan saya baru saje gunting rambut kamu tadi''. kata barber.''tidak!'' kata si lelaki tadi.''kalau barber wujud, dah tentu tidak ada org yg berambut panjang tidak terurus dan kotor serta janggut yg panjang dan kotor mcm lelaki di tepi jalan itu''.''ah! Barber memang wujud! Lelaki tu jadi mcm tu sebab dia tidak datang pada saya utk menggunting rambutnye!''.kata barber.''tepat sekali!''. Kata si lelaki tadi.''that's the point!. Allah jugak wujud. Itulah yg terjadi (keperitan& penderitaan) jika manusia tidak mengingatinya dan kembali padanya untuk memohon pertolongan.''Another Article
berputiknya cinta nakal
CINTA YANG AKU PUNYA - PART 3
Misunderstanding really can affect our life...
Anak Kecil dan Seketul Batu
Siapa Yang Layak Menentukan Hidup Kita?
DEMI CINTAMU, HUSNIL KHATIMAH
Pilu Di Jiwa...sendu Di Hati...tangis Di Nurani...
Kisah Beruk dengan seorang budak.....
NOVEL- CINTA YANG AKU PUNYA (PART 2)
Kasih Berubah
more article? visit http://virtualfriends.net

Share

Tiada ulasan: